Но когато хората се отдалечат от тези страни в САЩ

Но когато хората се отдалечат от тези страни в САЩ

EWG установи, че яденето на по -малко месо може значително да намали въглеродния ви крак. Ако сте яли по -малко бургер седмично за една година; Това би било еквивалент на шофиране с 320 мили по -малко. И ако вашето семейство с четири човека свали пържола от менюто един ден в седмицата в продължение на една година, това е като да свалите колата си от пътя почти три месеца. Ако всички в САЩ не ядат месо или сирене само за един ден в седмицата, би било като да свалите 7,6 милиона коли от пътя.

Разбира се, страната ни е изправена пред избягали проценти на затлъстяване, но имайте предвид Този милиард души по света дори няма достатъчно храна за ядене – факт, който ще стане още по -труден за справяне през 2050 г., когато девет милиарда души ще запълнят планетата. Да си признаем: Нашите настоящи селскостопански практики и диетични модели са неустойчиви. Но експертите по околната среда се съгласяват за един важен директор, който би могъл да увеличи световната устойчивост на храната за дълги разстояния: отглеждането на храна за животни от основните култури, колкото и ефективно да е от канализацията на доставките на храна за човека. Посвещаването на култури за директно производство на храни от човека може да увеличи калориите, произведени на човек с близо 50%, според неотдавнашен доклад на изследователи от Канада, САЩ, Швеция и Германия (Nature, 2011).

Zicchini Oat Veggie Patties

Когато поставите доказателствата напълно, аргументът е доста убедителен. Докато нашето диетично минало се фокусира върху балансирането на чиния с животински протеин в центъра му, днешната чиния трябва да бъде фокусирана върху различни цели растителни храни – чисто зърна, боб, леща, грах, ядки, семена, зеленчуци и плодове. Тази диетична парадигма трябва да помогне да се гарантира здравето както на хората, така и на планетата за години напред.

За повече съвети как да ядете диета на растителна основа, вижте:

5 5 Съвети за захранване на растения Съветите на стила на хранене > Написано от Шарън Палмър, MSFS, RDN на 2 април 2015 г.; Актуализирано на 12 юни 2019 г.

веган и вегетарианско хранене | Блог | Преглед на устойчивостта Преглед на коментарите. Коментар

Оставете отговор Отказ Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Необходимите полета са маркирани *

Запазете моето име, имейл и уебсайт в този браузър за следващия път, когато коментирам

киви билка салата с шам -фъстък и оранжево превръзка на Шарън в мрежата на Опра: Светлинни години на вегетари От замразения вид

след навигация

киви билка салата с шам -фъстък и оранжеви обличания на мрежата на Oprah: Светлина на вегетарието за оптимизиране на здравето и благосъстоянието

Коя е най -добрата устойчива диета за оптимизиране на здравето и благосъстоянието на хората и околната среда? Става все по-ясно, че трябва да изоставим нашите месни диети вместо растително хранене.

Яжте повече растения. Това е простият съвет, идващ от устните на всички, от най-продаваните автори като Майкъл Полан до Министерството на земеделието на САЩ в последната версия на диетичните указания за американците. За първи път заведението за хранене, включително Академията за хранене и диететика и регистрирани диетолози, изследователи и учени в областта на храненето, са съгласни, че диетичната рецепта за оптимално здраве и благополучие е тази, която се фокусира върху цели растения . Научните изследвания се натрупват върху ползите за здравето на растителния стил на хранене, които включват намаления риск от сърдечно-съдови заболявания, диабет, болест на Алцхаймер, рак и затлъстяване. Хвърлете ползите от околната среда, като по-малко ресурси, необходими за производството на храна, и устойчивата диета на растителна основа изглежда като ясен победител в надпреварата за определяне на оптималната диета за днес, както и бъдещето.

Лесно средиземноморски Artichoke Bake

Растително на базата на растения на възход

Диети на растителна основа, като веганството, нараснаха на популярност, благодарение на вниманието на звезди като Алисия Силвърстоун, актриса, веган и автор на The Любезна диета; и Елън Дегенерес, популярният водещ на токшоу, който ентусиазирано поддържа веганска диета. И все пак, диетите на растителна основа са много лични и уникални, обхващащи широк спектър от диетични предпочитания и наблюдения. Дефиницията на диета на растителна основа е тази, която се фокусира върху растенията, която оставя място за спектър от избор, включително веган (без животински храни), лакто-овово вегетарианец (без животинска плът, но позволява млечни продукти и яйца), печкатарян (Няма животинска плът, с изключение на риба и морски дарове) и полу-вегетариански (малки количества животински храни). Добавянето към сместа е днешното поколение на растителни всеядни всеядни-онези, които не са заинтересовани да се откажат напълно от животинските храни, но признават предимствата на здравето и околната среда от намаляването на приема на животинска храна.

Можете да благодарите на The Месен понеделник програма за подхранване на идеята, че всички – не само вегетарианци – трябва да ядат по -малко месо и повече растения. Тяхното послание е сладко и просто: вие и планетата можете да се възползвате, като ядете по -малко месо, така че просто го отклонявайте един ден в седмицата. Защо не понеделник? Безброй организации, ресторанти, училища и болници са скочили на безместния понеделник лента, за да отпразнуват тази проста концепция. Докато броят на веганите и вегетарианците все още е сравнително нисък – около 5% от възрастните в САЩ са вегетарианци, а около половината от тях са вегани – 16% съобщават, че не ядат животинска плът на повече от половината от храненията си, според вегетариански ресурс Групова анкета.

рататуй с бял боб

растения осигуряват оптимално здраве за хората

Връщането си към корените, като ядем повече цели растения в естествената им форма има множество ползи за хората. От началото на времето се наслаждавахме на уникални отношения с растенията, които ни заобикаляха. От първия път, когато ранните ни предци изтръпват диви семена, треви, билки, зърнени храни и плодове и ги спасяват в торбички за бъдещето, те разбраха, че тези мощни растения имат способността да ги подхранват и поддържат. Точно както хората се развиват с течение на времето, за да отговарят по -добре на средата си и да преживеят заплахи, така и растенията. Тези забележителни, живи растения изградиха защити срещу форми на мор, като вредните ефекти на UV лъчение, болести и хищници. Растенията са развили хиляди фитохимикали, като флавоноиди и феноли, често ги концентрират в цветните външни кожи на техните плодове. Тези съединения осигуряват система за самозащита, която гарантира, че видовете са оцелели след изпитанието на времето. Днес учените знаят, че имаме симбиотични отношения с растенията, които ни подхранваха над Меления. Изкусихме техните плодове, празнувахме техните подхранващи свойства и изплюхме семената им, като по този начин помогнахме на растението да се разпространи и да оцелее. Този прост акт помогна да се гарантира оцеляването както на хората, така и на растенията, но ние получихме нещо друго в сделката освен чисти калории, за да подхранваме телата ни. Всички тези отбранителни съединения в растенията изглежда дават сходни свойства на хората, когато ги ядат.

Само през последните няколко десетилетия учените са започнали да разберат как хилядите биоактивни съединения, открити в растенията , от ресвератрол в гроздови кожи до антоцианини в боровинки, защита на здравето. Тези съединения, които често са пигментът, отговорен за блестящия цвят на растението, предлагат гама от антиоксидантни, противовъзпалителни и уникални терапевтични ползи. Както оксидативният стрес, вредните ефекти на свободните радикали върху телесните клетки, така и хроничното възпаление, когато естественият защитен механизъм на организма се задейства и не „изключва“, са в основата на съвременните хронични убийци на съвременните болести, като рак и сърдечно заболяване. Всъщност, проучването след изследване свързва консумацията на растителни храни-богати в антиоксидантни и противовъзпалителни свойства-с по-нисък риск от заболяване. И освен това, конкретни растения и растителни съединения имат специални дейности. Например, лутеин и зеаксантин, открити в жълти и оранжеви зеленчуци като царевични и портокалови чушки, предпазват от напреднала макулна дегенерация, причината номер едно за слепота, свързана с възрастта при възрастни хора. А доматите, богати на ликопен от рубинен червен пигмент, показват обещание за предотвратяване на рак на простатата.

чипот доматен ориз купа

Важно е да се отбележи, че ползите, открити в растителните храни, са свързани с яденето на цялата храна В своята уникална, сложна форма – мария, витамини, минерали, фитохимикали и всички. Сред всички тези хранителни вещества в растителните храни е открита синергия; Когато хранителните вещества се изолират и консумират индивидуално под формата на добавка, ние не получаваме същите ползи. Нещо специално се случва, когато ядем растителната храна в цялата му форма, независимо дали дъвчем ядро на пълнозърнесто покритие с неговото покритие, ендосперм и зародиш, или хапяме в прясна ягода и се наслаждаваме на кожата, плътта, сока и семената. За съжаление, нашите диети са се отдалечили от всички растителни храни, които ни поддържаха; Днес често пируваме с преработени храни, които са неузнаваеми от техния произход на растенията. Ползите за здравето, открити в диета на растителна основа, не са прикрепени към диета, пълна с такива рафинирани, въглехидрати като захари, масла и бяло брашно-всички технически растителни храни.

Повечето традиционни диети по света , от Средиземноморието до Азия до Южна Америка, се основават на растения. В много по-слабо развити страни, където хората все още ядат традиционните си, растителни диети, хроничните заболявания са много ниски. Но когато хората се отдалечават от тези страни в САЩ и преминат към западна диета, характеризираща се с включването на големи количества месо, наситени мазнини, преработени храни и сол и ниски количества цели растителни храни, те започват да изпитват скок при хронични заболявания. Това се наблюдава при много популации; Вероятно никога не е толкова известен, колкото в индийците от Пима от Мексико, които се радват на много ниски проценти на затлъстяване и диабет в родната си среда, но след като пимите напуснат родината си за САЩ и консумират западна диета, те са възнаградени със затлъстяване и една от една от една от една от една от една от една от САЩ и да консумират западна диета, те се възнаграждават със затлъстяване и една от една от най -високите проценти на диабет тип 2 в света.

гъби бомба леща макаронени изделия

обществото на любимия на месото

американците обичат месото си; Голяма пържола, кипяща на барбекюто, е практически национална икона. Проблемът е, че размерът на тази пържола е набъбнал през годините, според проучванията. Много менюта на Steakhouse гордо предлагат съкращение от 16 унции-пълен килограм месо-и наричат своята част от 8 унции „дребната“ сервиране. Това огромно отношение към месото също прониква в американското готвене в домашен стил, където планираме нашите ястия въз основа на това, което животинският протеин ще участва в центъра на чинията. Стейк от 8 унции може да е обикновена вечеря в Америка, но се счита за нецензурна в много части на света, където би било подходящото количество да се хранят цяло семейство за хранене или дори седмица. Според Националния институт за рак, САЩ консумират месо на повече от три пъти по -голяма от средната стойност.

Нашата мания за месо не винаги е била толкова голяма – миналия век е белязан с периоди на икономически затруднения и недостиг на храна по време на което месото се смяташе за ценно. Малко парче влезе в саксия със супа или боб за аромат и най -добрата разрез беше запазено за неделни вечери. Консумацията на месо е най -сигурно през годините – удвое се между 1909 и 2007 г. В целия свят консумацията на месо обикновено е показател за икономическо богатство: с увеличаване на нивата на доходите, така и консумацията на месо. Въпреки текущото преминаване към по -висока консумация на домашни птици в САЩ, червеното месо – включително говеждото, телешкото, свинско и агнешкото – все още е ясният победител, представляващ 58% от месото, което консумираме. Американците ядат средно осем унции месо на човек всеки ден.

edamame Древни зърнени вегетари бургери

И така, какъв е големият проблем с яденето на толкова много месо? Няколко добре проектирани проучвания показват, че диетата с високо месо-особено червено месо и преработено месо, като бекон и хот-доги-вероятно ще причини здравословни проблеми по пътя, като повишен риск от сърдечни заболявания, диабет тип 2, диабет, диабет тип 2, Някои видове рак и метаболитен синдром – групирането на няколко рискови фактора, които ви излагат на висок риск от диабет тип 2 и сърдечни заболявания (Circulation, 2010; American Journal of Clinical Nutrition, 2009; Plos Med, 2007). Отрицателните ефекти от този тип диета могат да бъдат причинени отчасти от наличието на канцерогенни съединения в варени и преработени меса и от липсата на здравни защитни растения в този стил на хранене. Всъщност изследователи от Националния раков институт съобщават, че предвид правдоподобните научни доказателства, свързващи червените и преработени меса с рак и риск от хронични заболявания, може да е време здравните експерти да започнат да работят върху намаляването на нивата ни на прием на месо.

В същото време изследванията подкрепят редица бонуси от поемането на вегетарианска диета. В документ за позиция, публикуван от Академията по хранене и диететика, в който беше оценен независим и систематичен преглед на всички изследвания на вегетарианските диети, организацията заключи, че добре планираните вегетариански диети са напълно здравословни и хранителни адекватни за хората от целия Всички етапи на живота и че имат редица предимства на здравето, включително по -ниски нива на холестерол в кръвта, по -нисък риск от сърдечни заболявания, по -ниски нива на кръвно налягане и по -нисък риск от хипертония и диабет тип 2. В допълнение, вегетарианците са склонни да имат по -ниско телесно тегло и по -ниски общи скорости на рак, по -ниски приема на наситени мазнини и холестерол и по -високи нива на диетична фирма, магнезий, калий, витамини С и Е, фолат, каротеноиди, fl авоноиди и други фитохимични вещества, каротеноиди, авоноиди и други фитохимични вещества, fl авоноиди и други фитохимици .

miso зелен фасул и тофу

по-здравословна диета за планетата

Няма съмнение, че нашето човешко потекло е издържало на изпитанието на времето благодарение на своите традиции на ловеца-събирач. Докато ние обикновено представяме изображения на пещерни пещери, изработени ръчно изработени копия в преследване на диви зверове, археолозите обичат да ни напомнят, че ранните хора вероятно са били плячка по-често от хищника. Растенията бяха много по -безопасен източник на подхранване и ранните хора събраха изобилие от растителни материали по протежение на преследването си за оцеляване. Нашите ранни предци със сигурност разчитаха на животински храни като игра, птици и риба, за да допълнят диетите си за растителна храна, но днешният свят е значително различен. Храните, които консумираха, бяха диви, стройни и богати на омега-3 мастни киселини, но днешното снабдяване с месо се основава на модерна система от ограничени операции за хранене на животни. В кафене животните се притискат заедно толкова силно, че едва могат да се движат, където ще живеят кратък, нещастен живот, изпечени в оборски тор и хранеха диета за зърно, изпъстрена с антибиотици, които никога не са били предназначени да ядат – всичко с цел осигуряване на евтино месо За масите.

Днес консумираме милиарди килограми животински продукти, допринасяйки за нечовешки животински практики и използването на големи количества химически пестициди и торове за производство на храна за животни, както и големи обеми вода и гориво, за да изведете животните на пазара. Страничните продукти на производството на храни за животни включват емисии на парникови газове, лагуни за токсични тор, обезлесяване и замърсяване Щракнете върху тази връзка на подземните води, реки, потоци и океани.

Contents